MALZEMELER:
1 paket güllaç (içinde 12 yaprak çıktı)
10 su bardağı süt
4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı gülsuyu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
ÜZERİ İÇİN:
Çilek
YAPILIŞI:
Süt, şeker ve gül suyunu kaynatın. Ağır ağır karıştırarak eritin. Soğuması için bir kenara bırakın.
Güllaç yapraklarının yarısını ılıktan biraz daha sıcak şekerli sütle ıslattıktan sonra kenarlı bir tepsiye veya istediğiniz bir kaba börek yufkası yayar gibi hafifçe buruşturarak yayın. Ben bu malzemeleri iki ayrı kapta kullandım.
Altı güllaç yaprağını da bu şekilde üst üste yaydıktan sonra, dövülmüş cevizi döşeyin, üste geri kalan yaprakları ıslatıp serin.
Altı güllaç yaprağını da bu şekilde üst üste yaydıktan sonra, dövülmüş cevizi döşeyin, üste geri kalan yaprakları ıslatıp serin.
Kalan sütü de en üste dökün. Güllaç sütü iyice emdikten sonra dilimleyerek servis edin. Üzerini çilek, nar veya istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder