MALZEMELER:
3 bağ semizotu
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy havuç
2-3 adet domates veya 1-2 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı pirinç
Semiz otlarını temizleyip, bıçak kullanmadan elimizle parçalara ayıralım. Ilık tuzlu sirkeli suda 20 dakika bekletelim. Tekrar yıkayıp, suyunu süzdürelim.
2-3 adet domates veya 1-2 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı (yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz yeteri kadar
Karabiber
1 su bardağı sıcak su
Tuz yeteri kadar
Karabiber
1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Semiz otlarını temizleyip, bıçak kullanmadan elimizle parçalara ayıralım. Ilık tuzlu sirkeli suda 20 dakika bekletelim. Tekrar yıkayıp, suyunu süzdürelim.
Soğanı ve domatesin kabuklarını soyup, yemeklik doğrayalım. Havucu temizleyip, küp küp doğrayalım.
Tencereye zeytinyağını, soğanı ve havucu koyalım ve kavuralım. İçine salçayı ilave edip, kavurmaya devam edelim. Daha sonra domatesi , semiz otunu, tuzu, şekeri, yıkanmış pirinci ve suyunu ilave edelim karıştırıp, tencerenin kapağını kapatalım.
Tencereye zeytinyağını, soğanı ve havucu koyalım ve kavuralım. İçine salçayı ilave edip, kavurmaya devam edelim. Daha sonra domatesi , semiz otunu, tuzu, şekeri, yıkanmış pirinci ve suyunu ilave edelim karıştırıp, tencerenin kapağını kapatalım.
Zeytinyağlı Semiz otunu orta ateşte pirinçler şişip, semiz otları yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder