MALZEMELER:
5 adet yufka
350-400 gram kıyma
2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
3 adet orta boy patates (çiğden rendelenecek)
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
YUFKALARA SÜRMEK İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su ( miktarını birebir ölçüyle arttırabilir veya azaltabilirsiniz)
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Susam az miktarda
YAPILIŞI:
İç harcı için soğanları ince ince doğrayın veya rendeleyin kıymayı da ekleyip kavurun.
Rendelenmiş patatesleri ekleyip bir süre daha kavurun. Baharatlarını ekleyip, biraz karıştırın ve ocaktan alın.
Yufkaların arasına sürmek için yağla suyu güzelce çırpın. Bir adet yufkayı tezgaha koyun ve yarısına kadar yağlı su karışımından sürün diğer yarısını üstüne kapatın. Yarım ay şeklinde olacak. Daha sonra uzunlamasına 3-4 cm. genişliğinde şeritler kesin. Kesilen şeritlerin uçlarına harçtan koyun ve muska şeklinde sarın.
Üzerine sürmek için 1 adet yumurtayı 2-3 yemek kaşığı suyla çırpın.Hazırladığımız muska börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak, yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder