27 Mayıs 2017 Cumartesi

Patlıcanlı Kıymalı Muska Börek (Hazır Yufka İle)






MALZEMELER:

1 kilo yufka

YUFKANIN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:

2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su

İÇ MALZEMESİ:

300 gram kıyma
3 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet küçük boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
Baharatlar (karabiber, kimyon, toz kırmızı biber vb.)
Tuz yeteri kadar

ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

İç harcını hazırlamak için patlıcan yıkanıp, kabukları soyulur. Küçük küçük küp şeklinde doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Domates yıkanıp, kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Soğan ve biberler doğranıp tavanın içerisine konulur. Üzerine sıvı yağ, kıyma ve bir tutam tuz ilave edilip, pembeleşinceye kadar kavrulur.

Sırasıyla patlıcan, domates konulup, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Baharatlar ilave edilip, ocağın altı kapatılır. Hazırlanan patlıcanlı iç harcı soğumaya bırakılır.

Yufkanın üzerine sürmek için sıvı yağla su karıştırılır ve bir kenarda bekletilir.

Yufka düz bir zemin üzerine serilir ve üzerine sıvı yağlı su karışımı serpilir. Bıçakla ortadan ikiye bölünür. 3-4 santim arayla uzunlamasına kesilerek şeritler elde edilir.
Şeritlerin uç kısımlarına patlıcanlı iç harcından konulur. Yufkanın ucu harcın üzerine üçgen şekilde kapatılır ve sağa sola katlanarak muska şeklinde sarılır. Bütün yufkalar bu şekilde sarılıp, hazırlandıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerilerine yumurtalı yağ karışımı sürülür.

Hazırlanan patlıcanlı muska börek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder