29 Mayıs 2017 Pazartesi

Bazlama Pidesi



MALZEMELER:


1 adet bazlama (bazlama sayısını istediğiniz kadar arttırabilirsiniz)

ÜZERİ İÇİN:

Kaşar
Sucuk
Tereyağ
Peynir (kaşar, beyaz peynir)
İstediğiniz malzeme kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI:


Bazlamaya biraz kenar bırakıp, üst kısmını çıkarın.

Daha sonra üzerine ve kenarlarına eritilmiş tereyağından sürelim. Kaşarı rendeleyip, üzerine koyuyoruz. Sucukları ekliyoruz. Karışık isteyenler istediğiniz malzemeyi ekliyebilirsiniz. 

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp, yumurtaları kırıyor ve tekrar kaşar peyniri serpip, fırına sürüyoruz. Kaşar peyniri eriyip, yumurtanın beyazı piştiği zaman bazlama pidemiz hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder