MALZEMELER:
125 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta (beyazı üzeri için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Un aldığı kadar
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın beyazı
Susam yeteri kadar
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabına un hariç diğer bütün malzemeler konularak iyice karıştırılır. Daha sonra azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlayarak şekil verilir. Her bir kurabiyeye önce yumurta beyazına sonra susama batırıp, tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 175-180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder