MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1/2 limon
3.5 su bardağı su
1/2 limon
YUFKA ARASINA SÜRMEK İÇİN:
150-200 gram eritilmiş tereyağ
YAPILIŞI:
Baklavamızın yapımına öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu koyup, ocağa alalım. Kaynamaya başladıktan sonra 25 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon sıktıktan sonra 5 dakika da kaynatıp, soğumaya bırakın.
10 kat baklava yufkasını ortadan ikiye keselim. Onar'lı 2 grup 20 adet baklava yufkamız olur. Bunun on tanesini kurumamasi için poşete koyalım
10 kat yufkayı her katına yağ sürerek yağlanmış olan borcama dizelim. Normalden biraz koyu kıvamlı olan kek harcımızı hazırlayalım. Yufkaların üzerine dökelim.
Diğer 10 kat baklavayı da arasına yağ sürerek kekin üzerine dizelim. Keskin bir bıçakla dilimlere keselim. Keserken bıçağı arada suya batırmalısınız ki daha kolay kesebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Üzeri pembeleşmeye yakın fırının derecesini 175 dereceye düsürün. Üzeri kızarınca baklavamız hazırdır. Fırından aldıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti baklavaya dökün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder