9 Mayıs 2017 Salı

Şakşuka







MALZEMELER:


2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy patates
2 diş sarımsak
4 adet yeşil biber

SOSU İÇİN:


2 adet büyük boy domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su

KIZARTMAK İÇİN:

1 su bardağı zeytinyağı


YAPILIŞI:

Sap ve uç kısımlarını kestiğiniz patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kızartma işlemi öncesinde patlıcanları tuzlu suda bekleteceksiniz. Daha sonra sularını süzüp, kağıt havlu üzerinde kuruladıktan sonra kızartmaya özen gösterin.

Kabuklarını soyup, çekirdeklerini aldığınız domatesleri küp şeklinde doğrayın. Çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri istediğiniz büyüklükte doğrayın. Kabuklarını soyup, küp küp doğradığımız patatesleri de tuzla suda bekletelim.

Kızartma işlemini önce patateslerle başlayalım. Bunun için patateslerin suyunu iyice süzelim. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız patatesleri, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Daha sonra patlıcanları ve biberleri aynı işlemi uygulayalım. Kızartma işlemi sonrasında fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu üzerinde bekletin.

Şakşukanın sosu için; zeytinyağını ayrı bir sos tavasında kızdırın. Küçük parçalar halinde doğranmış domatesi, salçayı ve sarımsakları domatesin suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak su ve tuzu ilave edip, 5 dakika kadar daha kaynatın.

Koyu bir hal alan sosu kızarmış ve kenarda bekleyen patlıcan, patates ve biberlerin üzerine dökün. Soğuk ya da ılık olarak servis edin. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder