MALZEMELER:
200 gram tereyağ (oda ısısında )veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket muzlu puding
4 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
Yarım paket kabartma tozu (muzun şekli bozulmaması için kullanılmasa daha iyi olacak)
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
Yarım paket kabartma tozu (muzun şekli bozulmaması için kullanılmasa daha iyi olacak)
3 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri (isteğe bağlı kullanılacak)
Kakao muz şeklinin ucuna sürülecek
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyup, güzelce karıştırıyoruz.Daha sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Kullanılan un miktarı bardağa göre değişebilir. Ele yapışıyorsa çok az daha un ekleyebilirsiniz.
Portakal büyüklüğünde hamur alıp, elimizde muz şeklini veriyoruz. Muzun uç kısmını hafifçe kakaoya buluyoruz. Hepsini böyle tamamlıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 25 - 30 dakika pişiriyoruz. Fırınımızın pişirme durumuna göre pişme süresi değişebilir. Fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder