15 Mayıs 2017 Pazartesi

Kolay Pita Ekmeği İle Lahmacun








MALZEMELER:


4 adet pita ekmeği (her biri ortasından kesilerek 2 parçaya ayrılacak)


İÇİ İÇİN:


300 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz yeteri kadar
Sıvı yağ yeteri kadar
Su (kıymanın yoğunluğunu açmak için kullanılır)
2 adet orta boy domates
1-2 diş sarımsak

YAPILIŞI:


İç harç için kuru soğanı küçük küçük doğrayacağız veya rondodan da geçirebilirsiniz. Harcını hazırlayacağımız kaba kıymayı koyalım. Bunun üzerine kuru soğanı, karabiberi, sarımsağı, tuzu , 1/2 çay bardağı suyu ve 1/2 çay bardağı sıvı yağ ilave edip, güzelce karıştıralım. Ben malzemeyi ikiye ayırdım. Yarısını domatessiz yaptım. Diğer yarısını da domates ilave edip, tekrar karıştırıyoruz.

Fırın tepsinize yağlı kağıt serin pita ekmeğini aralıklı olarak dizin. Üzerine yeteri kadar lahmacun içinden koyup, kaşığın tersi ile yayın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece kızgın fırında pişirin. Üzerinin malzemesi pişmişse fırından çıkarabilirsiniz. Ben bir kısmının üzerine kaşar peyniri koyarak, kaşarlı fındık lahmacunu yaptım. Bunun için lahmacunlar piştikten sonra kaşar peyniri koyacaksınız ve tekrar fırına süreceksiniz. Eriyince çıkarın. Çıkan lahmacunların kenarlarına tereyağ ile yağlayınız.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder