MALZEMELER:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası (domates salçasıyla karışık kullanırsanız daha lezzetli oluyor)
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
ÜZERİ İÇİN:
1/2 demet dereotu
YAPILIŞI:
Kırmızı mercimeği yıkayarak, tencereye alalım üzerine 2 parmak geçecek kadar su ekleyip, kısık ateşte pişirelim.
Haşlanmış patatesler sıcakken kabuklarını soyalım. Patatesleri rendenin iri tarafı ile rendeleyelim veya ezelim. Bir kenarda bekletelim.
Haşlanan mercimekler tamamen suyunu çekip, pişince ocaktan alalım.Üzerine rendelenmiş patatesleri ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek karıştıralım.
Tavaya çok küçük doğranmış soğan ve zeytin yağını alarak soğanlar pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavuralım. Salçayı ekleyerek kavurma işlemine devam edelim. Soğanlı karışımı mercimekli karışım ile buluşturalım. Karabiber, kimyon, pul biber ve ince ince kıydığımız taze soğan, maydanozun bir kısmını ekleyerek, iyice karıştıralım. Hazırladığımız karışımı servis tabağına alalım.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder