4 Mayıs 2017 Perşembe

Baklava Yufkası İle Tahinli Cevizli Çıtır Tatlı


MALZEMELER


12 adet baklava yufkası
1 su bardağı tahin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker (tatlı seviyorsanız 1/2 su bardağı daha ilave edebilirsiniz)
Pudra şekeri (üzeri için)


YAPILIŞI:


Öncelikle tahin ve sıvı yağı bir kasede iyice karıştırın ve bir kenarda bekletin. Cevizleri ince dövün.

Bir adet baklava yufkasını tezgaha serin, yumurta fırçasıyla tahinli yağdan her yerine iyice sürün ve üzerine 1 yemek kaşığı şeker serpin. Sonra ikinci yufkayı serin ve tekrar tahinli harçtan sürün ve 1 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı ince dövülmüş cevizden serpin. Daha sonrada üçüncü kat yufkanızı bu katın üzerine serin ve yine tahinli harç, 1 yemek kaşığı şeker serpin. Dördüncü kat yufkayı serin ve yine tahinli harç, 1 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı dolusu ceviz serpin. Beşinci kat yufkayı serin yine tahinli harç, 1 yemek kaşığı şeker serpin. Altıncı yufkayı serin yine tahinli harç, 1 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı dolusu ceviz serpin. Cevizi her iki yufkada bir koyuyoruz. Hazırladığınız yufka katlarını uzun ucundan rulo halde sıkıca sarın. Böylece 6'şarlı 2 adet rulo hazırlamış olacağız. Sonra da rulonun üzerine, tahinli harçtan tekrar sürün ve bıçakla istediğiniz boyutta verev şeklinde dilimleyin.

Tahinli, cevizli dilimlerinizi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Pişen tatlınızı servis tabağınıza yerleştirin ve henüz ılıkken üzerine bolca pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder