MALZEMELER:
6 adet enginar çanağı
1 limon suyu
2 tatlı kaşığı un
1 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kuru soğan
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1 limon suyu
2 tatlı kaşığı un
1 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kuru soğan
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı şeker
Tuz yeteri kadar
Tuz yeteri kadar
Zeytinyağ yeteri kadar
YAPILIŞI:
Enginarları dış kısmındaki sert yaprakları ve ortasındaki tüyleri temizledikten sonra bir kısmını keserek çanak haline getirelim. Daha sonra yıkayıp, bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su doldurun. Limon suyu ve unu karıştırarak suya ekleyin. Bütün enginarlar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Enginarları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Bir tavaya zeytinyağ döküp, minik küp halinde doğradığınız soğanı kavurun. Üstüne yine minik küp olarak doğranmış havuç ve sonra patatesi ekleyin biraz kavurun. Üstüne 1,5 çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.Tuz, şeker ve bezelyeyi de ekleyip, karıştırın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra küçük küçük doğradığımız dereotunu ilave edin ve karıştırın.
Garnitürü konserve olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için konserveyi açtıktan sonra mutlaka sudan geçirin. Daha sonra yukarıdaki işlemleri uygulayacaksınız.
Haşlanmış enginarları yayvan bir tencereye veya fırın kabına dizin. Üstlerine garnitürlü harcı paylaştırın. Enginar çanaklarının yarısına gelecek kadar su ekleyin ve üstüne zeytinyağ gezdirin. Suyuna bir miktar tuz ilave edip, kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte veya 180 dereceli fırında garnitür ile enginarın kaynaşması için 10-15 dakika kadar pişirin.
Haşlanmış enginarları yayvan bir tencereye veya fırın kabına dizin. Üstlerine garnitürlü harcı paylaştırın. Enginar çanaklarının yarısına gelecek kadar su ekleyin ve üstüne zeytinyağ gezdirin. Suyuna bir miktar tuz ilave edip, kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte veya 180 dereceli fırında garnitür ile enginarın kaynaşması için 10-15 dakika kadar pişirin.
Ilıdıktan sonra enginarları servis tabağına alıp, servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder