MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 su bardağından + 2 parmak fazla ılık süt
1 adet yumurta üzeri için kullanılır
Un aldığı kadar
İÇİ İÇİN:
300 gram lor peyniri veya beyaz peynir1/2 demet maydanoz
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba bir miktar un koyalım. Unun ortasını açıp, içerisini yaş mayayı ve ılık sütü ve şekeri ilave edip, mayayı eritelim. 5 dakika sonra üzerinde hafifçe köpükler oluşacak. Daha sonra mayanın üzerine yoğurdu, sıvı yağı ve unu azar azar ilave ederek güzelce hamurumuzu yoğuralım. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacaktır.
Elde edilen hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için 1 saat dinlendirilir.
Mayalan hamurdan küçük parçalar koparılır ve içine peynir konularak elle yuvarlak yapılır. Hamurlar önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak tepsiye dizilir. Tepside mayalanan hamur 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Pişirilen poğaçalar fırından alınır ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servise sunulabilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder