MALZEMELER:
1 kilo pancar
1 çay bardağı
Tuz yeteri kadar
Zeytinyağı yeteri kadar
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı kullanılır)
YAPILIŞI:
Pancarları temizleyip, yıkadıktan sonra düdüklü tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya başlayınca düdüğü kapatarak 5-10 dakika haşlayın. Düdüklü tenceredeki haşlama süresi sizin düdüklü tencerenize göre değişebilir. Kendinize göre haşlama süresini ayarlayabilirsiniz.
Normal tencerede haşlamak isterseniz çatal batacak şekilde yumuşaması yeterli. Daha sonra haşlanan pancarları istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Suyu çok fazlaysa bir kısmı ayrılır.
Servis yapacağımız kaseye pancarlar konur. İçerisine rendenin ince kısmı ile rendelenmiş sarımsak, tuzu ve nar ekşisini ilave edin iyice karıştırın.
Pancar turşumuzu soğuyunca buzdolabına kaldırın. 1-2 saat dinlendikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder