8 Nisan 2017 Cumartesi

Toprak Tencerede Etli Bulgur Pilavı










MALZEMELER:


150-200 gram kuşbaşı et kuzu veya dana olabilir
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet yeşilbiber
1 adet küçük kuru soğan
3-4 dal taze nane
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
2 su bardağı kaynar su


YAPILIŞI:

Pilavımızın yapımına geçmeden önce etlerimizi pişirelim. Bulguru yıkayın ve suyunu süzün.
Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayın.

Bulgur pilavını pişireceğimiz tencereye tereyağını ve zeytinyağını koyun. Yağın erimesiyle soğanı ve biberi ilave edin kavurun.
Daha sonra  kuşbaşı doğranan eti ve yeşil biberi de ilave edin ve kavurun.1 yemek kaşığı salça ve bulguru ekleyin bulgurun suyu gidinceye kadar kavurmaya devam edin. İçine baharatları ilave ederek kaynar suyu koyalım ve tencerenin kapağını kapatıp, çok kısık ateşe koyalım. 

Bulgur pilavımızı suyunu çekinceye kadar pişirelim. Yaklaşık 10-15 dakika demlemeye bırakalım, daha sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder