MALZEMELER:
500 gram taze kadayıf
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
100 gram tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon suyu
Tatlımızın yapımına şerbetini hazırlamakla başlayalım. Bunun için, şeker ve su tencereye alınır ve karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyu ilave edilir ve 3 dakika kadar daha kaynatılıp, ocaktan alınır.
Taze kadayıflar el ile açtırılıp havalanmaları, tel tel olmaları sağlanır. Ardından bir tutam kadar alınır ve düz bir zemin üzerine konulup ortasına 1/2 yemek kaşığı ceviz konularak sıkıca rulo yapılıp, sarılır. Sarkan uçları su ile ıslatılıp yapışmaları sağlanır.
Tüm kadayıflar bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır ve sarılan kadayıflar fırın tepsisine sıralanır. 10 adet kadayıf sarması elde edilir.
Sarma işlemi bittikten sonra tereyağı eritilir ve kadayıf sarmalarının üzerine gezdirilerek dökülür.
Önceden ısıtılan 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökülür. Her bir kadayıf sarmanın üzerine bir miktar ceviz konur. Şerbetini çekince servis yapılır.
3 su bardağı su
1/4 limon suyu
YAPILIŞI:
Tatlımızın yapımına şerbetini hazırlamakla başlayalım. Bunun için, şeker ve su tencereye alınır ve karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyu ilave edilir ve 3 dakika kadar daha kaynatılıp, ocaktan alınır.
Taze kadayıflar el ile açtırılıp havalanmaları, tel tel olmaları sağlanır. Ardından bir tutam kadar alınır ve düz bir zemin üzerine konulup ortasına 1/2 yemek kaşığı ceviz konularak sıkıca rulo yapılıp, sarılır. Sarkan uçları su ile ıslatılıp yapışmaları sağlanır.
Tüm kadayıflar bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır ve sarılan kadayıflar fırın tepsisine sıralanır. 10 adet kadayıf sarması elde edilir.
Sarma işlemi bittikten sonra tereyağı eritilir ve kadayıf sarmalarının üzerine gezdirilerek dökülür.
Önceden ısıtılan 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökülür. Her bir kadayıf sarmanın üzerine bir miktar ceviz konur. Şerbetini çekince servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder