MALZEMELER:
1 paket hazır pasta tabanı
ISLATMAK İÇİN:
1 çay bardağı sıcak su1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
KREMASI İÇİN:
200 gram labne peyniri
2 su bardağı süt
6 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
6 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
ARASINA KOYMAK İÇİN:
250 gram çilek doğranmış
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı kakao
Kek tabanını ıslatmak için; sıcak su, granül kahve ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla iyice çırpın.
Servis tabağına pasta tabanının bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın, üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın. Üzerine doğramış olduğumuz çilekleri sıralayalım.
YAPILIŞI:
Tiramisunun kremasını hazırlamak için; toz şeker, un, süt ve yumurta sarısı karışımını sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuması için bir kenarda bekletin.Kek tabanını ıslatmak için; sıcak su, granül kahve ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla iyice çırpın.
Servis tabağına pasta tabanının bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın, üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın. Üzerine doğramış olduğumuz çilekleri sıralayalım.
Pastanın diğer katını kahveli karışımla ıslatın, üzerine bir miktar kremadan sürün ve dikkatli bir şekilde ters çevirerek çileklerin üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın.
Kakaoyu tiramisu pastanın üzerine eleyin ve buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder