6 Nisan 2017 Perşembe

Pırasalı Sarmaşık Kavurması (Yabani Kuşkonmaz Veya Acı Ot)





MALZEMELER:


1 demet sarmaşık otu

2 adet pırasa
2 adet yumurta
Zeytinyağı yeteri kadar
Tuz

Karabiber

YAPILIŞI:


Sarmaşıklar yıkanır, sap kısımlarının sert yerleri elle koparılır. Geri kalan taze kısımlarını bıçak değdirmeden elle küçük parçalara ayrılır. Bıçak kullanılmamasının nedeni acı olmaması içindir. Acı severseniz bıçakla kullanabilirsiniz. Ayrıca dikkat etmeniz gereken ikinci hususta yemeği yaparken kesinlikte tahta kaşık kullanın.
Pırasa da temizlenir, yıkanır ve küçük küçük doğranır.

Sarmaşığı hazırlayacağımız tencereye bir miktar zeytinyağı konur. Pırasa ilave edilerek biraz kavrulur, ardından sarmaşıklar eklenir.
Çok az sıcak su ekleyip, kısık ateşte ot yumuşayana kadar pişirilir.
Piştikten sonra tuz ve karabiberi eklenir ve ocağın altı kapatılır. 

Sarmaşığı ister yumurtalı, isterseniz de sade veya sarımsaklı yoğurtlu yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder