5 Nisan 2017 Çarşamba

Hazır Yufka İle Sarıyer Böreği







MALZEMELER:


4 adet hazır yufka


İÇ HARCI İÇİN:

400 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 çay bardağı kuş üzümü
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
Tuz yeteri kadar


SOSU İÇİN;

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta


ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı (beyazını sosu ilave edebiliriz)
2 yemek kaşığı sıvı yağ


YAPILIŞI:

Böreğin yapımına geçmeden önce kuş üzümüne bir kaba alıp, üzerini sıcak suyla dolduralım ve bir süre yumuşaması için bekleyelim. Şişen üzümlerin suyunu süzüp, bir kenarda bekletin.

Kuru soğanı küçük küçük doğrayalım. İç harcını hazırlayacağımız bir tavaya sıvı yağı koyalım. Üzerine kuru soğanı ilave edip, hafifçe sararınca kıymayı ilave edelim ve kavuralım. Daha sonra kıyma pişince baharatları ve tuzu koyarak ocaktan alalım.
Sosu için süt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba kırıp, güzelce çırpalım ve bir kenarda bekletelim.

Bir yufkayı böreği hazırlayacağımız tezgaha serip, üzerine bolca sostan gezdirelim ve her tarafına dağıtalım. Hazırlamış olduğumuz iç harcı önce 4 'e bölelim. Bir parçasını alıp, soslu yufkanın üzerine serpelim. Yufkanın bir ucundan başlayarak rulo yapalım ve kendi etrafında döndürerek gül şekli verelim. Siz istediğiniz şekli verebilirsiniz. Geri kalan tüm yufkaları da aynı işlemi uygulayalım.
Yağlanmış tepsiye dizip, artan sosu üzerine dökebiliriz. Daha sonra yağlı yumurta karışımını böreklerimizin üzerine sürelim.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder