20 Şubat 2017 Pazartesi

Pekmezli Topak Helva











MALZEMELER:


2 su bardağu un (unun yarısı tam buğday unu olursa daha güzel oluyor)
1/2 çay bardağı susam
1 çay bardağı iri çekimiş ceviz
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik pekmez

YAPILIŞI:


Topak helvasını hazırlayacağımız kaba tereyağı ve zeytinyağını koyup, eritin. 

Unu eritmiş olduğumuz yağın üzerine alın ve 5 dakika kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurun. 

Susam ve cevizi içini ekleyin. Karıştırarak kavurmaya devam edin. Ceviz ve susamın kokusu çıkana kadar kavurun. Bu aşamaların sonunda unun rengi dönecektir. Ocaktan indirin.

İlk sıcaklığının çıkması için biraz bekledikten sonra  pekmezi azar azar ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder