MALZEMELER:
2 bağ ısırgan
2 adet taze soğan (yeşil kısımlarıyla birlikte)
1 adet kuru soğan
250 gram lor peyniri
1,5 su bardağı un
Tuz
1 adet kuru soğan
250 gram lor peyniri
1,5 su bardağı un
Tuz
Kırmızı biber
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı yoğurt
Zeytinyağı
Susam yeteri kadar
YAPILIŞI;
Isırgan otunu, taze ve kuru soğanı güzelce yıkayıp, doğralım ve tuzla ovalım. Daha sonra içerisine lor peynirini, baharatları ve unu ilave edip, karıştırıyoruz. Boy zeytinyağla yağlanmış fırın tepsisine yayıyoruz.
En son aşamada üzerine yoğurtla çırptığımız zeytinyağını böreğin üzerine sürüyoruz. Şayet isterseniz üzerine de bol susam serpebilirsiniz. 200 derece fırında 45- 50 dakika pişirmeye bırakıyoruz. Ilık yemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder