19 Şubat 2017 Pazar

Anne Usulü Karanfilli, Tarçınlı Ev Kurabiyesi





MALZEMELER:


2 adet yumurta
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı zeytinyağı veya sıvı yağ
3 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz karanfil
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardağı kuş üzümü
1 paket kabartma tozu
Un aldığı kadar (yaklaşık 4 su bardağı kullanılıyor)


YAPILIŞI:



Hamur yoğurma kabına yumurtayı, yoğurdu, zeytinyağını, toz şekeri, cevizi, kuş üzümünü, tarçın ve karanfili koyup, elinizle güzelce karıştırın. Daha sonra kabartma tozuyla elenmiş ununuzu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.


İstediğimiz şekli verip, toz şekere batırarak fırın tepsisine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder