MALZEMELER:
2 adet elma
1 çay bardağı pekmez
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Tarçın yeteri kadar
1 çay bardağı pekmez
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Tarçın yeteri kadar
KEK HAMURU İÇİN:
3 adet yumurta
4 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Fırına koyacağımız kabın dibine dökmek için; tereyağı eritilerek şekerle karıştırılır. Elmalar soyulur ve istenilen şekilde dilimlenir. 1 çay bardağı pekmez de eritilen tereyağ ile karıştırılıp, tepsiye dökülür. Üzerine kesilen elmalar dizilip, tarçın serpilir.
Kek hamuru için; önce yumurta ile şeker güzelce çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilip, kek hamuru pürüzsüz hale getirilir.
Hazırlamış olduğumuz kek hamuru tepsiye elmaların üzerine düzgün bir şekilde yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirilir. Pişen kek biraz bekledikten sonra ters çevrilir. İstediğimiz şekilde kesilip, servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder