MALZEMELER:
300 gram brüksel lahanası
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Tuz yeteri kadar
Karabiber
Kırmızı biber
Dereotu
Maydanoz
2-3 adet taze soğan
3-4 adet kornişon turşu
Limon
Nar ekşisi
YAPILIŞI:
Öncelikle pirinci 30 dakika sıcak suda bekletin. Daha sonra pilav pişireceğimiz tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış kuru soğanı koyalım biraz sararacak. İçerisine küçük küçük doğradığımız brüksel lahanaları ilave edip, tekrar güzelce sarartalım.
Suda bekleyen pirincimizi süzüp, tencereye koyalım. Birkaç kez çevirdikten sonra suyunu ilave edip, pilav gibi pişirelim.
Pişen pilavımız ılınınca içerisine minik minik doğranmış yeşillikleri, taze soğanı ve kornişon turşuyu koyarak karıştıralım. Salatanın içerisine istediğiniz bütün garnitürleri ilave edebilirsiniz.
Ayrı bir kapta limon, nar ekşisi ve tuzu güzelce çırparak sosunu hazırlayalım. Hazırlanan sosu salatamızın üzerine dökerek karıştıralım. 10-15 dakika sosun çekmesini bekleyelim. Salatamız hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder