15 Şubat 2017 Çarşamba

Cevizli, Portakallı Ve Fıstıklı Evde Çikolata Yapımı













MALZEMELER: 


400 gram bitter kuvertür çikolata
50 gram ceviz hafifçe kavrulmuş
50 gram fıstık kavrulmuş
Portakal reçeli yeteri kadar (birgün önceden süzgüye alınıp, suyunun süzülmüş olması gerekiyor)

YAPILIŞI: 

400 gram bitter kuvertür çikolatayı küçük parçalara ayıralım. Parçalara ayırma işlemini rendeleyerek de yapabilirsiniz.


Parçalara ayırmış olduğumuz çikolatanın 3/4' nü mikrodalga fırına giren kaba koyup, 800 w ısıda 30 saniyelik aralıklar halinde fırını çalıştırın ve her 30 saniye sonrasında tabağı dışarı alıp hafifçe karıştırın.


Bu şekilde çikolata eriyene kadar devam edin. Kesinlikle tek seferde 1-2 dakika fırını aralıksız çalıştırmayın, aksi takdirde çikolatanız yanar.

Çikolatanın 3/4' ü eridikten sonra geri kalan 1/4 'ni ekleyip, karıştırarak erimesini sağlamanız gerekir.

Mikrodalga fırında yapabileceğimiz gibi benmari usulüyle de çikolatayı eritebiliriz.

İki yolla erittiğiniz çikolatayı istediğiniz malzemeyi karıştırarak kalıba koyabilir veya bu malzemeleri önceden kalıba koyup üzerine çikolatayı dökebiliriz. Ben cevizli ve fıstıklı çukulatayı önce kalıba koydum. Daha sonra üzerine erittiğim çikolatayı döktüm. Portakallısını da küçük küçük doğrayıp, erittiğim çikolatanın içine karıştırdım.

Kalıbı düz duracak şekilde buzdolabına yerleştirin ve en az 2 saat bekletin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder