MALZEMELER:
TABANI İÇİN:
1 paket tuzsuz etimek
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (hepsini un veya nişasta yapabilirsiniz)
1 paket vanilya
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
2 poşet toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hindistan cevizi yeteri kadar
Ceviz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Öncelikle etimeklerimizi tepsimize dizelim. Daha sonrada şerbetimizi hazırlamak için tencereye 2 su bardağı şekeri ve suyu koyalım. Şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Şerbeti etimeklerin üzerine dökelim.
Muhallebiyi hazırlamak için; derince bir tencereyi malzemeleri ilave edip, güzelce karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz karışımı ocağın üzerine koyup, koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirelim.
Pişirmiş olduğumuz muhallebiyi etimeklerin üzerine yayalım ve soğuması için bekleyelim.
Kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırparak hazırlayalım. Soğumuş olan muhallebinin üzerine yayalım ve üzerine de bolca hindistan cevizi serpelim. Buzdolabına kaldıralım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder