MALZEMELER:
8 adet baklavalık yufka.
İÇ HARCI İÇİN:
500 gram ıspanak
1 adet iri soğan
150-200 gram beyaz peynir veya lor
Pul biber
Tuz yeteri kadar
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
50-60 gram tereyağ veya margarin (eritilecek)(4 yemek kaşığı)1,5 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı nişasta
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
Kalan su ve yağ karışımı
YAPILIŞI:
Böreğimizin yapılışını iç harcını hazırlamakla başlayalım. Öncelikle ıspanaklar ayıklanıp, doğranır ve yıkanır. Suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Suyu süzülen ıspanakların içine yemeklik doğranmış soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip, ileri geri bastıra bastıra güzelce suyunu çıkaralım. Çıkan suyu süzelim, içine peynir, baharatı ekleyelim ve karıştıralım.
Düz bir zemin üzerine yağlı kağıt serilir ve kağıdın üzerine 1 adet baklava yufkası serilir.
Yufkanın her tarafına fırça yardımı ile önce su sürülüp ıslatılır, ardından eritilmiş tereyağ sürülür.
Islatılıp yağlanan yufkanın üzerine 1 adet yufka daha serilir ve aynı şekilde fırça ile ıslatılıp, yağlanır.
Bu şekilde 4 adet yufkada aynı işlem uygulanır. En üstte konulan yufkada aynı şekilde ıslatılıp, yağlanır. Tereyağının üzerine 1 tatlı kaşığı nişasta serpilir.
Böylelikle 4 katlı yufka elde etmiş oluruz. Hazırlanın yufkanın kısa kenarına, şerit şeklinde peynirli iç harcından koyulur.
Kağıdın kenarlarından tutulup, yavaşça yukarı doğru kaldırılır ve yufkanın rulo şeklinde sarılması sağlanır. Bu şekilde 2 adet rulo elde etmiş oluruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür. Artan yağlı su karışımını da böreğimizin üzerine dökülür. Rulolar istediğimiz boyutta kesilir. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
NOT; Baklavalık yufkalar çok çabuk kuruduğu için, böreği yaparken yufkaların ve yaptığınız böreklerin üzerini temiz bir bez ile örterek kurumalarını engelleyin.
NOT; Baklavalık yufkalar çok çabuk kuruduğu için, böreği yaparken yufkaların ve yaptığınız böreklerin üzerini temiz bir bez ile örterek kurumalarını engelleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder