4 Şubat 2017 Cumartesi

Mayalı Ispanaklı, Patatesli ve Peynirli Kolay Börek










MALZEMELER:



1/2 su bardağı ılık süt

1/2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya 
1 tatlı kaşığı şeker 
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz


İÇ MALZEMESİ:

300 gram ıspanak
2 adet haşlanmış patates
100 gram peynir
Tuz yeteri kadar
1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)


ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Susam yeteri kadar



YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız bir kaba unu koyalım. Ortasını açıp, ılık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri eklenerek kenarlardan un alınarak yumuşak bir hamur kıvamına gelen kadar yoğrulur. Üzeri streç filmle kapatılır. 20-30 dakika mayalanması için bekletilir.


İç malzemesini hazırlayalım. Bunun için ıspanaklar temizlenir güzelce yıkanır ve yemeklik doğranır. Haşlanmış patatesler rendelenir, peynir ve tuz ıspanağa ilave edilir ve karıştırılır. 

Mayalanan hamur 10 adet bezeye ayrılır. Ayrılan bezeler unlu zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açılıp, 8 adet bezenin üzeri zeytinyağla yağlanır. 5'şerli 2 ayrı grup oluşturacağız. Yağlanmayan diğer 2 bezeyi grupların üzerine birer tane konur.

Birinci grup beze alınır unlu zeminde fırın tepsimizin büyüklüğüne göre merdaneyle açılır. Yağlanmış tepsiye serilir. Üzeri tekrar yağlanır. Hazırlamış olduğumuz iç malzeme serilir. İkinici grup bezelerde aynı işlem uygulanır iç malzemesinin üzerine serilir. Üzerine yumurtalı sıvı yağ karışımından sürülür ve susam serpilir İstediğimiz büyüklükte kesilir.  Tepsi mayası için 30 dakika bir kenarda bekletilir. (ben bekletme işlemini fırını 100 derecede ısıtıp, kapatıyorum. Kapalı fırına tepsiyi koyuyorum.)

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder