MALZEMELER:
6 adet yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
6 adet dövülmüş karanfil
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
125 gram erimiş tereyağ veya margarin
Ceviz üzerini süslemek için kullanılacak
YAPILIŞI:
Kekin hamurunu hazırlayacağımız kaba yumurtalar kırılır. İçine şeker ilave ederek mikserle güzelce çırpılır.
Daha sonra içine kabartma tozuyla elenmiş unumuz, karanfil, tarçın ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edilir. Unu ilave edince çırpma işlemini kısa tutacağız.
Hazırlamış olduğumuz karışımı yağlayıp, unladığımız kek kalıbına dökelim. Önceden ısıtılmış 175-180 dereceli fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder