MALZEMELER:
10 adet kare milföy
1 adet yumurta
500 gram karışık ot
Peynir (üzerine koymak için 10 küçük parça kaşar veya tulum peyniri)
YAPILIŞI:
Öncelikle iç malzemesi için; karışık otları güzelce temizleyip, yemeklik doğruyoruz. Daha sonra tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyup, otları üzerine ilave edelim. Otlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bir kenarda bekletelim.
Milföyler biraz yumuşayınca her birini büyükçe su bardağı ya da aynı büyüklükte bir hamur kalıbıyla kesin ve 5 adedini yağladığımız fırın tepsisine alın.Üzerini fazla kabarmasın diye çatalla delelim.
Kalan 5 milföyü aynı şekilde su bardağı ile kesin ortasını daha küçük bir kalıp ya da çay bardağı ile keserek çıkarın.
Fırın tepsisine aldığınız milföy tabanlarının üzerine yumurta akını sürün ve kestiğiniz kapakları üzerine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün.
180-200 derece önceden ısıtılmış fırında milföyler şişip kızarıncaya kadar pişirin. Pişen milföyleri fırından alın.
Daha önceden kavurup, hazırlamış olduğumuz karışık ottan bir miktar koyun. Karışık otun üzerine de ikişer parça kaşar ve tulum peynirinden koyarak, tekrar peynirler eriyinceye kadar fırına koyalım.
Volovanları peynirli, kıymalı, patatesli istediğiniz iç malzemesini kullanarak yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder