MALZEMELER:
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 su bardağı un
1,5 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Fındık yeteri kadar (üzerine koyulacak)
YAPILIŞI:
Kurabiye hamurunu yoğuracağımız kaba yumurtalar kırılır. İçine sıvı yağ ilave edilerek karıştırılır.
Daha sonra içine pudra şekerini, nişastayı, kabartma tozunu, cevizi ve unu azar azar ilave edilip, güzelce yoğurulur.
Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacaktır. Kullandığımız bardağa göre unun ve nişastanın ölçüleri değişebilir. Onun için unu azar azar ilave ediyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım. Üzerine fındık batırıp, yağlamış olduğumuz tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder