MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
MAHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet kremşanti
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi
Vişne taneleri
Ceviz
Çikolata parçaları
YAPILIŞI:
Kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra diğer malzemelerimizi sırasıyla ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu yağlayıp, unladığımız tepsimize dökelim. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırınımızda yaklaşık 50 dakika pişirelim.
Teflon tavamızda şerbet için olan şekerimizi ekleyip (karıştırarak) yakarak karamelize edelim. 2 su bardağı suyumuzu ilave edip, şekerimiz eriyene kadar kısık ateşte kaynatalım .
Muhallebi malzemelerimizi karıştırarak pişirelim. ılıması için bir kenara alalım . Soğuyunca 1 poşet kremşantiyi ilave edip, güzelce çırpalım.
Kekimiz soğuyunca ılık şerbetimizi üzerine dökelim. Ilık muhallebimizi de kekimizin üzerine yayalım. Üzerine de hindistan cevizi serpelim.
İstediğimiz gibi süsleyerek, servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder