MALZEMELER
1/2 kilo pırasa
1 adet rende havuç ( rendelenmiş)
1 adet rende patates (rendelenmiş)
4 dal kıyılmış maydanoz yaprağı
2 dal kıyılmış dereotu
1 adet rende havuç ( rendelenmiş)
1 adet rende patates (rendelenmiş)
4 dal kıyılmış maydanoz yaprağı
2 dal kıyılmış dereotu
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz (miktarını kendinize göre ayarlayınız)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı kaşar veya beyaz peynir (isteğe bağlı olarak ekleyiniz)
Pırasaları yıkayın yemeklik doğrayın. Tavaya biraz zeytinyağı koyalım. Doğramış olduğumuz pırasaları içerisine atıp, üzerine rendelenmiş patatesi ve havucu ilave edip biraz yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz (miktarını kendinize göre ayarlayınız)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı kaşar veya beyaz peynir (isteğe bağlı olarak ekleyiniz)
YAPILIŞI:
Pırasaları yıkayın yemeklik doğrayın. Tavaya biraz zeytinyağı koyalım. Doğramış olduğumuz pırasaları içerisine atıp, üzerine rendelenmiş patatesi ve havucu ilave edip biraz yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
Maydanozu ve dereotunu ayıklayıp, yıkayıp incecik kıyarak bu kasenin içine ekleyin. Yumurtaları, unu, kabartma tozunu ve baharatları da bu karışıma ilave edin. Hepsini güzelce karıştırın.
Bu karışımı yağlanmış unlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirin.
Bu karışımı yağlanmış unlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirin.
Pişirmiş olduğumuz fırın mücveri ılık olarak servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder