MALZEMELER:
ALT TABANI İÇİN:
1 paket puding (istediğiniz herhangi bir puding)
3,5 su bardağı süt
1 çay bardağı irmik
ÜSTÜ İÇİN:
2,5 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket pasta kreması
1/2 su bardağı şeker (miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Öncelikle tatlının alt tabanı için istediğiniz bir kalıbı suyla ıslatın. Ben bu tatlıda özellikle tart kalıbı kullandım. Tart kalıbını ıslattıktan sonra fazla suyu silkeleyiniz.
Sütü tencereye boşaltıp, içine pudingi ve irmiği ilave edelim. Orta ateşte kıvam alıncaya kadar devamlı karıştıralım. Pudingimiz pişince tart kalıbına boşaltalım. Biraz ılıyınca buzdolabına kaldıralım ki tatlımız donsun. Daha sonra servis edeceğimiz kaba ters çevirip, çıkaralım.(tart kalıbı için geçerli)
Üstü için sütümüzü tencereye alalım içine nişastayı, pasta kremasını ve şekeri ilave edip, ocağa koymadan güzelce karıştıralım. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Buzdolabından çıkardığımız tatlının üzerine boşaltalım. İstediğimiz şekilde süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder