18 Ocak 2017 Çarşamba

Mercan Balığı Izgara







MALZEMELER:


1 kilo orta büyüklükte mercan balığı
1 çorba kasesi un
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:


Eğer balıkları temizlenmemiş olarak aldıysanız bile tekrardan güzelce temizleyip, bol su ile iyice yıkayalım. Daha sonra bir süzgeç üzerine alın ve biraz suyunu süzdükten sonra kağıt havlu ile balıkları kurulayın ve tuzlayın.


Tuzladığımız mercanları unlayıp, üzerine fırça yardımıyla zeytinyağ sürelim. Hazırlamış olduğumuz balıkları ızgaranın üzerine alıp, arkalı önlü güzelce pişirelim.

Arzu ettiğiniz salata çeşitleri ile beraber servis yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder