MALZEMELER:
1 adet orta boy lahana
2 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 diş sarımsak
150-200 gram kıyma
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 diş sarımsak
150-200 gram kıyma
1 adet orta boy havuç
2 su bardağı su
Tuz
Pul biber
Lahanaları yıkayıp ince ince doğrayın. Ardından biber ve kuru soğan yemeklik doğranır.
2 su bardağı su
Tuz
Pul biber
YAPILIŞI:
Lahanaları yıkayıp ince ince doğrayın. Ardından biber ve kuru soğan yemeklik doğranır.
Yemeği pişirmek için tencereye sıvı yağ koyup kızdırın. Kızdırılmış yağın içine kıyılmış kuru soğanları, havucu, sarımsakları ve kıymayı ekleyip kavurun. Soğanlar ve kıyma pembeleşince biberleri ve salçayı ilave edip, kavurmaya devam edin.
Daha sonra lahanaları tencereye koyup yaklaşık olarak on dakika kadar pişirin. Yemek suyunu bıraktığında tuz, pul biber, karabiber ekleyip, karıştırın.
Yaklaşık 30 dakika sonra kıymalı kapuskanız yemeye hazır hale gelir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder