MALZEMELER:
1/2 paket spagetti makarna
1/2 paket kültür mantarı
3 yemek kaşığı krema (şayet istersen kullanırsın)
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz yeteri kadar
Tuz yeteri kadar
150 gram kıyma
2-3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan veya 2 adet taze soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Makarnaları tuzlu suda haşlayıp süzün ve üzerinden 1 su bardağı soğuk su gezdirin. Bir kenarda bekletin.
Sosu hazırlayacağımız bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. İçerisine kıymayı, soğanı, yeşil biberi ve tuzu ekleyip, güzelce kavuralım. Yıkanmış ve doğranmış mantarları ilave edip, biraz soteleyin. Malzemenin suyunu çekmesine yakın kremayı, tereyağını ve baharatları ilave edip, ocağın altını kapatın.
Haşlanmış olan makarnaların üzerine hazırlamış olduğumuz sosu döküp, karıştıralım.
Haşlanmış olan makarnaların üzerine hazırlamış olduğumuz sosu döküp, karıştıralım.
Ocağın altını tekrar yakıp, makarnayla sosu kaynaştıralım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder