MALZEMELER:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 dilim bayat ekmek
1 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
Tuz yeteri kadar
1/2 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 adet küçük boy havuç (isteğe bağlı kullanılır)
SÜSLEMEK İÇİN:
Maydanoz yeteri kadar
Zeytin yeteri kadar
Geniş bir tavaya zeytinyağı döküyoruz. Ayrı bir yerde bayat ekmekleri elimizle ufalıyoruz. Ufalamış olduğumuz ekmekleri tavaya döküp, hafifçe kavuruyoruz.
Ekmekler kavrulduktan sonra, ocağı kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
Bir kaseye yoğurdu alıyoruz. Üzerine ezdiğimiz sarımsağı, kavurduğumuz ekmekleri, cevizi ve havucu (isteğe bağlı) ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. Üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
YAPILIŞI:
Geniş bir tavaya zeytinyağı döküyoruz. Ayrı bir yerde bayat ekmekleri elimizle ufalıyoruz. Ufalamış olduğumuz ekmekleri tavaya döküp, hafifçe kavuruyoruz.
Ekmekler kavrulduktan sonra, ocağı kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
Bir kaseye yoğurdu alıyoruz. Üzerine ezdiğimiz sarımsağı, kavurduğumuz ekmekleri, cevizi ve havucu (isteğe bağlı) ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. Üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder