5 Ocak 2017 Perşembe

Patates Çanağında Rus Salatası




MALZEMELER:




4-5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu garnitür konserve
3-4 adet kornişon salatalık turşusu
4 yemek kaşığı mayonez
5 yemek kaşığı katı süzme yoğurt

10-15 dal dereotu
Tuz yeteri kadar

Limon suyu

YAPILIŞI:


Patatesleri haşlayıp püre haline getirelim. Patatesler sıcakken içine tereyağı, süt ve küçük küçük doğranmış dereotu ilave edip, güzelce karıştıralım. 

Patates püresini dolapta 30 dakika dinlendirelim. Diğer taraftan garnitürümüzü karıştırıp, rus salatasını hazırlayalım.

Soğuyan patates püremizi kase şekli şekli verip, içine rus salatasından koyalım.  

İstediğimiz gibi süsleyebiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder