MALZEMELER:
3 adet adet yufka
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
Tuz yeteri kadar
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
Çörek otu yeteri kadar (üzerine serpmek için)
İÇ MALZEMESİ:
1/2 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
Peynir yeteri kadar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Öncelikle böreğimizin iç malzemesini hazırlıyoruz. Ispanakları temizleyip, güzelce yıkayıp, yemeklik doğruyoruz. Daha sonra bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip, yemeklik doğradığımız soğanı hafifçe sarartıyoruz. Soğanın üzerine de ıspanağı, şekeri ve tuzu ilave edip, hafif yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz. Ispanaklarımız soğuyunca peynirimizi koyup, karıştıralım.
Daha sonra yufkalara süreceğimiz sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için derin bir kaba bir şişe sodayı, sıvı yağı, yumurtayı ve tuzu koyup, güzelce çırpıyoruz. Sosumuz hazırdır.
Bir yufkayı seriyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz sostan gezdiriyoruz. Yufkayı ortadan ikiye bölüp, Düz tarafına iç malzemeden koyarak rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu da kendi etrafında döndürerek gül haline getiriyoruz. Üç yufkadan altı parça gül böreği elde ediyoruz.
Yağlamış olduğumuz tavaya hazırlamış olduğumuz börekleri sıralayıp, üzerine de kalan sosu, yumurta sarısını sürüp ve çörek otu serpip, üzerini kapatıyoruz. Böreğimizin sosunu çekmesi için bir süre bekliyoruz. Böreği akşamdan hazırlayıp, ertesi gün pişirebilirsiniz.
Kısık ateşte ocağın üzerinde pişiriyoruz. Böreğimizin altı pişince çevirip, üzerini de pişiriyoruz. Pişirme işlemi tavada olabileceği gibi, fırında da olabilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder