MALZEMELER:
1 şişe maden suyu
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
6 su bardağı un (unun miktarı bardağınıza göre değişir. Onun için aldığı kadar un)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
6 su bardağı un (unun miktarı bardağınıza göre değişir. Onun için aldığı kadar un)
İÇİ İÇİN:
1/2 kilo lor peyniri veya beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1/2 demet maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
2 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu
YAPILIŞI:
Poğaçamızın yapımına iç malzememizi hazırlamakla başlayalım. Bir kaseye maydanozu, lor peynirini veya beyaz peyniri koyalım ve karıştıralım.
Hamur yoğuracağımız kaba ılık sütü, sıvı yağı, sodayı, yumurta akını, tuzu, mayayı, ılık suyu ve toz şekeri koyup karıştıralım.
Üzerine azar azar aldığı kadar un ilave edelim yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini örtelim ve ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalandıralım. Hamurun mayalandığını şöyle anlarız ; kaptaki hamur iki katı olunca tamamdır.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım ve elimizle yassılayalım.
Ortasına peynirli harçtan koyup, istediğimiz şekilde kapatalım ve kapattığımız yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim.
Üzerlerine sıvı yağla karıştırdığımız yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder