MALZEMELER:
1 su bardağı şeker5 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un
1,5 su bardağı fındık unu (fındığı un halinde çekeceğiz)
110 gram erimiş tereyağ veya margarin
1 adet kabartma tozu
1 kase vişne
YAPILIŞI:
Yumurtalarımızın beyazlarını bir tencere içine alıyoruz. Daha sonra şekerimizi ilave ediyoruz ve ocağımızı en kısıkta açıyoruz.
Şekerimiz eriyinceye kadar sürekli çırparak karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz.
Fındıklarımızı toz haline gelene kadar çekiyoruz. Tenceremizin içine unumuzu, bademimizi, kabartma tozunu, erimiş tereyağımızı da ekleyelim ve sürekli karıştırarak harcımızı hazırlayalım.
Fındıklarımızı toz haline gelene kadar çekiyoruz. Tenceremizin içine unumuzu, bademimizi, kabartma tozunu, erimiş tereyağımızı da ekleyelim ve sürekli karıştırarak harcımızı hazırlayalım.
Hazırladığımız harcı mekik şeklindeki pişirme kağıtlarına dağıttıktan sonra üzerine temizlenmiş ve çekirdekleri ayrılmış vişneleri koyuyoruz.
160 derecelik fırında güzelce kabarıp, içi iyice pişene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder