MALZEMELER:
6 adet yufka
200 gram beyaz peynir
150 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Böreğimizin yapımını iç malzemesini hazırlayarak başlayalım. Önce ezilmiş beyaz peyniri, lor peynirini, doğranmış maydanozu karıştırın. Bir kenarda bekletin.
Sosumuzu hazırlayalım. Yumurtaları bir kaba kıralım. İçerisine süt, su ve yağı ilave edip, güzelce çırpalım.
Yufkanın bir tanesini tepsiye yayın, diğer yufkaları gelişi güzel parçalayın. Parçalanmış yufkaları bu karışıma batırın. Bir kat yufka, bir kat peynir karışımı olarak kat kat döşeyin. Üzerine kalan yumurtalı karışımı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder