13 Ocak 2017 Cuma

Hazır Yufka İle El Açma Börek Tadı




MALZEMELER:



MALZEMELER:


3 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta (beyazı sosa sarısı üzerine sürerken kullanılacak)

İÇ HARCI İÇİN:


2 adet haşlanmış patates
100-150 gram kıyma 
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Baharatlar (karabiber vs.istediğiniz baharatı kullanabilirsiniz.)
Tuz yeteri kadar

YAPILIŞI:


Böreğimizin yapımını iç harcını hazırlamakla başlayalım. Sıvı yağı bir tavaya koyalım. İçerisine kıymayı ilave edip, biraz kavuralım. Daha sonra haşlayıp, rendelediğimiz patatesleri ilave edip, biraz daha kavurduktan sonra ocağı kapatalım. Yıkayıp doğradığımız maydanozları ve baharatları ilave ederek karıştıralım.

Şimdi sosumuzu hazırlayalım. Sıvı yağı, unu, nişastayı, sirkeyi ve yumurta akını güzelce karıştırarak sosumuzu hazırlayalım.

Bir adet yufkayı tezgahta açıyoruz. Üzerine her tarafına sosdan gezdiriyoruz. İkiye katlayıp yine sos dan gezdiriyoruz ve düz olan tarafına iç harcımızdan koyup, rulo şeklinde sarıyoruz. Sarmış olduğumuz ruloları yağlı veya kağıt serilmiş tepsiye uzatıyoruz. Diğer 2 yufkayı da aynı işlemi uyguluyoruz. Yufkalar bitince böreğimizi istediğimiz uzunlukta kesiyoruz. Daha sonra kalan sosa yumurta sarısını ekleyip çırpıyoruz ve böreğin üzerine tamamını sürüyoruz. Çörek otu serpiyoruz. 

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder