MALZEMELER:
PİLAVLIK MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz yeteri kadar
3 su bardağı kaynar su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz yeteri kadar
GARNİTÜRÜ İÇİN:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı mısır konservesi
1/2 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 su bardağı mısır konservesi
1/2 demet dereotu
1 demet maydanoz
1/2 demet nane
10 adet kornişon turşu
3 adet taze soğan
Tuz yeteri kadar
10 adet kornişon turşu
3 adet taze soğan
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet havuç (rendelenmiş 1 yemek kaşığı sıvı yağda sotelenmiş)
2 adet havuç (rendelenmiş 1 yemek kaşığı sıvı yağda sotelenmiş)
1/2 çay bardağı badem (suda ıslatılarak kabukları soyulmuş süslemede kullanılır)
1/2 çay bardağı kuş üzümü (süslemede kullanılır)
YAPILIŞI:
Pirinci 30 dakika ılık suda bekletiyoruz. 3 yemek kaşığı sıvı yağda 5 dakika pirinçleri kavurup, 3 bardak kaynamış suyu ve tuzunu koyup, kısık ateşte pişiriyoruz. (Pilav yapar gibi)
Bu arada biz de salatamızın içine girecek olan malzemeleri küçük küçük doğrayıp, hazırlıyoruz.
Pilav soğuyunca tüm garnitür malzemesini ve 1/2 çay bardağı zeytin yağını koyup, karıştırıyoruz.
Kek kalıbını streç filmle kaplayıp, garnitürlü pilavı içerisine koyarak kaşıkla bastırıyoruz.
2 saat buzdolabında bekletip, servis tabağına ters çevirelim. Ortasına ayırmış olduğumuz maydanozu koyalım. Bademlerimizi ve kuş üzümünü de serperek süsleyelim. Yanında limonla servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder