MALZEMELER:
125 gram tereyağ veya margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
Unu hamur yoğurma kabına koyalım. Ortasını havuz gibi açalım. İçine zeytinyağı, yoğurt, tuz, kabartma tozunu, yumurta akı ve yumuşak tereyağını ekleyelim. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım. 30 dakika dinlendirelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım. Avucumuzun içinde yuvarlak bir hamur açıp içine zeytin ezmesi sürelim. Poğaça şeklinde kapatalım ve yağlanmış tepsiye dizelim. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ekelim.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı zeytin ezmesi
10-15 dal maydanoz (istenirse)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı zeytin ezmesi
10-15 dal maydanoz (istenirse)
ÜZERİ İÇİN:
Susam yeterince
YAPILIŞI:
Unu hamur yoğurma kabına koyalım. Ortasını havuz gibi açalım. İçine zeytinyağı, yoğurt, tuz, kabartma tozunu, yumurta akı ve yumuşak tereyağını ekleyelim. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım. 30 dakika dinlendirelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım. Avucumuzun içinde yuvarlak bir hamur açıp içine zeytin ezmesi sürelim. Poğaça şeklinde kapatalım ve yağlanmış tepsiye dizelim. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ekelim.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder