MALZEMELER:
1 adet orta boy karnabahar
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Bol suda yıkayıp kök kısmını aldığınız ve yapraklarını temizlediğiniz karnabaharı küçük çiçeklerine ayırın.
Az miktarda limon suyu ilave ettiğiniz kaynar suda diriliği gidene kadar, kısa süre haşlayın. Haşlama suyunu süzdüğünüz karnabaharları buzlu suya alalım. Kısa bir süre buzlu suda beklettiğiniz karnabaharların suyunu süzüp, süzgece alın ki fazla suları gitsin.
Derin bir kasede; yumurta, yoğurt, zeytinyağı, un , tuz ve karabiber pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımın miktarını karnabaharın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.
Karnabaharları hazırladığınız karışıma bulayıp yağlı kağıt serili veya yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar kızartın.
Şayet isterseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, tekrar fırına sürebilirsiniz. Kaşar eriyince fırından alın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder