MALZEMELER:
1 kilo bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
YAPILIŞI:
Kabağı parçalara ayıralım. Parçalara ayırdığımız kabakların kabuklarını soyalım.
Daha sonra orta kalınlıkta dilimleyelim. Dilimlediğimiz kabakları pişireceğimiz kaba koyup, üzerini kaplayacak şekilde şekeri serpelim.
Ocağı kısık ateşe alalım. Kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişirelim. Ayrıca su koymaya gerek yoktur. Çünkü kabaklar kendi suyunu salıyor.
Kabağın üzerine kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kabaklar yumuşayınca üzerindeki kapağı alalım vanilyayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim.
Sonra kabağımızı servis tabağına alıp, üzerine ceviz serpelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder