MALZEMELER:
150 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birisinin beyazı üzerine sürülmek için ayrılacak)
1 paket toz maya
1 paket çikolatalı portakallı puding (istediğiniz pudingi kullanabilirsiniz)
1/2 su bardağı şeker
Un yeteri kadar (benim bardak ölçümle 3-3/5 su bardağı kullandım)
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
ÜZERİ İÇİN:
Şeker yeteri kadar
Haşhaş yeteri kadar
Yumurta akı
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba yumuşak tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, pudingi, cevizi, şekeri ve mayayı ilave edip, güzelce karıştıralım.
Karıştırmış olduğumuz karışımın içine unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.
Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, elimizle güzelce yuvarlayalım.
Kurabiyemizi önce yumurta akına sonra da haşhaşlı şeker karışımına bulayıp, yağlanmış tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında kabarıp, üzeri çatlayıncaya kadar pişirelim. Biraz gevrek seviyorsak pişme süresinin sonuna doğru fırının derecesini 175 dereceye getirebiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder